ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Ο Αμερικανός  συνταγματάρχης Ralph Peters,αξιόλογος Στρατηγικός διανοητής ,εχει αναλύσει οτι ο de facto ρόλος των ΗΠΑ και του Στρατού τους ειναι να κρατήσουν τον Κόσμο ασφαλή για την Αμερικανική Οικονομια και ανοιχτό για την «μορφωτική επέλαση» των ΗΠΑ ,και οτι για το σκοπό αυτο πρεπει ο Αμερικανικός Στρατός ,κατ’αναγκη, να σκοτώσει πολλούς.

Έγραψε επισης οτι ο εχθρός της Αμερικής ειναι η Σταθεροτης και σύμμαχος της η Αστάθεια.

Ιστορικά η Αστάθεια (των αλλων) λειτούργησε υπέρ των ΗΠΑ απο την ίδρυση τους εώς την Αστάθεια που προέκυψε απο τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους και την Αστάθεια του Ψυχρού Πολέμου με την οποία οι ΗΠΑ εγιναν πλανηταρχες.

Η Σταθερότητα που υπήρξε απο την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης μεχρι πρόσφατα διατάχθηκε απο τους δυο πολέμους του Ιράκ . Επειδη οι διαταράξεις αυτες δεν επιρρεασαν πολύ την Ευρώπη,την Ρωσία και την Κινα οι περιοχές και οι Χώρες αυτες αναπτύχθηκαν καλα,τα νομίσματα τους απέκτησαν αξιόλογη υπόσταση και άρχισαν να βλέπουν τον εαυτό τους σαν ισότιμο εταίρο των ΗΠΑ και μελλοντικά σε ανώτερο.

Η Οικονομική Κρίση,η Ουκρανική σύγκρουση και η ανάφλεξη όλης της Μέσης Ανατολής ειναι η εισαγωγή της Ευρώπης,της Ρωσίας και της Κίνας στην Αστάθεια. Ακομη και η Κίνα εχει ισλαμικο  φονταμενταλιστικο κίνημα.

Το σοβαρότερο αποσταθεροποιητικο ζήτημα ομως ,για όλη την Ευρώπη ,ειναι η εμπλοκή της στην Ουκρανική περιπέτεια.

Η αχιλλειος πτέρνα της Ευρώπης ειναι η Οικονομία της που νοσεί και ειναι εύθραυστη.

Οι Αμερικανικής εμπνευσεως Κυρώσεις που επεβληθησαν,ειναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένες απο λαμπρή ομάδα Αμερικανών εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας των ΗΠΑ ,ωστε το κοστος να πέφτει στην Ρωσία και στην Ευρώπη και ελάχιστα στις ΗΠΑ . Σχεδιάστηκαν επισης τέλεια ωστε να εμπλέξουν τον Ηγέτη της Ευρώπης την Γερμανία σε λογική μαστιγίου και καρότου. Το μαστίγιο ειναι η απόλυτη εξάρτηση της Γερμανίας απο τις ΗΠΑ για την αμυντική της προστασία έναντι της Ρωσίας και το καρότο ειναι,οτι αν η Δυση νικήσει,η Γερμανία θα κληρονομήσει την Ουκρανία και ετσι το Drang nach Osten ,όνειρο αιώνων της Γερμανικής πολιτικής θα ολοκληρωθεί εώς την πόρτα της Ρωσίας.

Το κοστος ομως των Κυρώσεων γινεται απελπιστικό για όλη την Ευρώπη. Ήδη εστοιχισε την παύση της ανάπτυξης της Γερμανίας. Η Oxford Economics προβλέπει οτι η εντατικοιηση της σύγκρουσης θα στοιχίσει στην Ευρώπη 2% του ΑΕΠ της το χρόνο,ήτοι 260 δις,οσο και το ΑΕΠ της Ελλάδας.

Αν οι Ρώσοι αυξήσουν τις Αντικυρωσεις και απαγορευτούν π.χ.οι υπερπτησεις της Ρωσίας,τότε η επιμήκυνση των διαδρομών θα στοιχίσει τόσο στις Δυτικές Αεροπορικές Εταιρίες που ή θα χάσουν ολα τους τα κέρδη ή θα φύγουν απο την Ασία.

Η κλιμάκωση θα οδηγήσει την Ευρώπη σε οικονομικό μαρασμό,ιδίως τις Βαλτικες Χώρες,την Φινλανδία,και τον Ευρωπαϊκό Νότο οπου κινδυνεύουν με οικονομική διάλυση. Η Ρωσία θα αναγκασθεί να αναπτύξει δικές της επιχειρήσεις για κάλυψη των αναγκών της και θα πονέσει οικονομικά πολύ. Θα περάσει μέρος του πόνου στην Ευρωπη γιατι Τουρκία ,Κίνα και Ασιατικα Κράτη αντικαθιστούν σταδιακά την Ευρωπη στην κάλυψη των Ρωσικών αναγκών ,δεχόμενα συναλλαγές στα νομίσματα τους. Η Ρωσία εγκαταλείπει το δολάριο και δημιουργεί με τα BRICS νέο νομισματικο/εμπορικό κύκλο με Γουάν ,Ρουπίες και Ρουβλια,που αφήνει απ’εξω τη Δυση.

Το συμφέρον της Ευρώπης ειναι να κλείσει το Ουκρανικο πρόβλημα πριν έλθει ο Χειμώνας.

Η Ουκρανική διαμάχη εισέρχεται στο Φθινόπωρο και οι παράμετροι της σύγκρουσης αλλάζουν. Η ζημιά ειναι ήδη μεγάλη και κινδυνεύει να γίνει τεράστια.

Η απειλή της αύξησης του κόστους ή/και της μείωσης της παροχής της ενέργειας μαζί με αλλαγή του τρόπου πληρωμής,θα στραγγαλίσει οικονομικά την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα η Ουκρανική Οικονομια καταρρέει . Με τα ορυχεία και τη Βιομηχανία ημιπαραλυτες, οι  Ουκρανικες εταιρίες χρωστούν 145 Δις δολάρια και ήδη άρχισαν δηλώσεις για αδυναμία πληρωμών. Το Κρατικο Χρεος παει για κούρεμα που θα βαρύνει ακομη την Ευρώπη.

Δεν ειναι μονο οικονομικοί οι λόγοι που το Ουκρανικο πρόβλημα πρεπει να κλείσει.

Φαινεται οτι η Μαλαισια κρατά στοιχεία που εμπλέκουν το Κιεβο στην κατάρριψη του αεροπλάνου της. Διέρρευσε μια πρώτη δόση γι’αυτο στα ΜΜΕ.

Φαινεται οτι η Κίνα συντάσσεται με την Ρωσία ωστε μαζί να διαταράξουν τον Ειρηνικό.

Φαινεται οτι ο παμπονηρος Πούτιν ασκεί επιχείρηση γοητείας προς την Τουρκία κάνοντας την προνομιούχο εμπορικό εταίρο και διασφαλίζοντας της όση ενέργεια εχει ανάγκη,ετσι ωστε η Τουρκία,ήδη δυσαρεστημενη με τις ΗΠΑ λογω Μέσης Ανατολής,ανήκει μονο κατ’ονομα στο ΝΑΤΟ αφου οχι μονο δεν λαμβάνει μέρος σε Κυρώσεις ή αντιρωσικες αμυντικές διατάξεις αλλα προσεγγίζει πολύ πολιτικά-οικονομικά την Ρωσία.

Φαινεται τελος οτι οι δυνάμεις του Ποροσενκο παρ’οτιπροελαύνουν,δυσκολεύονται να καταστείλουν την εξέγερση που τροφοδοτούν με οπλισμό και μαχητές οι Ρώσοι. Όταν έρθει ο Χειμώνας το πρόβλημα θα ειναι άλυτο γιατι τότε θα εχει τελειώσει η δυνατότητα της Ουκρανίας να κάνει πόλεμο αφου η Οικονομία της θα εχει καταρρεύσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ουκρανική Κρίση πρεπει να κλείσει τωρα. Γι’αυτο ο κ. Σταινμαγερ έκανε την σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικων Ρωσιας-Ουκρανιας-Γερμανίας-Γαλλίας ωστε να προσπαθήσει να σβήσει με οποιο τροπο τις φωτιές και ετσι να εχει τη λαμπρή δικαιολογία για να αρθουν οι Κυρώσεις και τα πράγματα σταδιακά να επιστρέψουν στην προηγούμενη,ευνοϊκοτερη κατάσταση.Για τον ίδιο στην ουσία λογο εγινε και η Σύνοδος στο Μινσκ η οποία ειναι ενα σημαντικό βημα.

Τα δυο εμπόδια στη  οριστικη συμφωνία λέγονται Ουκρανία και Ρωσία. Η Ουκρανική Κυβερνηση με ισχυρή αμερικανική ενθάρρυνση αγνοεί τον κίνδυνο κατάρρευσης και επιτίθεται σκληρά στους συμπολίτες της οι οποίοι ,ενθαρρυνόμενοι απο την Ρωσία πολεμούν ακομη αν και τα εδάφη τους συρρικνώνονται και θα συνεχίσουν το αντάρτικο ακόμα και μετα την κατάληψη.

Η Ρωσία ,με ψυχρή,μεθοδική και ανάλγητη,τυπικά ρωσική,πολιτικη λογική,ξερει οτι αν φθάσει την κατάσταση οπως ειναι τωρα μεχρι τον Χειμώνα,εχει κερδίσει.

Ταυτόχρονα μισό -βγάζει απο το συρτάρι την απειλή πολέμου.

Ελπίζεται οτι θα βρεθεί τρόπος να γίνουν οι εκατερωθεν υποχωρησεις.

Εαν οχι ,το 2015 θα ειναι χειρότερο απο οτι ήδη προβλέπεται λογω Οικονομικης συγκυρίας, για την Ευρώπη. Ακομη και η απειλή πολέμου ειναι υπαρκτή.

Share

One thought on “ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Αφήστε μια απάντηση