Ο Πρόεδρος Ομπάμα έβγαλε ένα βαρυσήμαντο λόγο στο Palais des Beaux Arts στις Βρυξέλλες που σκοπό είχε να επισημάνει τόσο κινδύνους απο τον Ρωσικό επεκτατισμό και την ανάγκη συστράτευσης ΗΠΑ και Ευρώπης ώστε να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος.

Όλοι οι παρόντες Ευρωπαίοι Ηγέτες και οι ανώτατοι γραφειοκράτες που τους συνόδευαν,κοινοτικοί και εθνικοί τον άκουσαν με τη δέουσα σοβαρότητα. Όταν τελείωσε ο λόγος τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης με εξ άρχουσα την Γερμανία έκαναν αυτό που κάνουν πάντα καλλιτερα. Αποτίμησαν τις οικονομικές συνέπειες ,σε αυτή την περίπτωση της αντίθεσης με την Ρωσία.

Η Γερμανική Βιομηχανία ,που καάα δήλωση της Γερμανικής Κυβέρνησης είναι σύσσωμη πίσω από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αντέδρασε κάπως διαφορετικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens κύριος Joe Kaeser επεσκεύθη τον Πρόεδρο Πούτιν στη ντατσα του στη Μόσχα και του επισήμανε οτι μόνο τα δυο τελευταία χρονια η Siemens έχει επενδύσει 1,1 δις δολάρια στη Ρωσία και προτίθεται να συνεχίσει δυναμικά επενδύοντας. Οι πτήσεις της Lufthansa προς την Μόσχα είναι γεμάτες απο ανώτατα στελέχη των Γερμανικών εταιριών και όχι μόνο,που πηγαίνουν για να διαβεβαιώσουν τους Ρώσους οτι οι εμπορικές τους σχέσεις θα παραμείνουν αδιαταρακτες.

Ταυτόχρονα η ΕΕ “συμβουλευσε” τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας κύριο Yutsenyuk να ετεροχρονίσει την υπογραφή του οικονομικού και αλλων πρωτοκόλλων  της συμφωνίας σύνδεσης Ουκρανίας ΕΕ ώστε να μην υπάρξουν “αρνητικές συνέπειες” στην Ανατολική Ουκρανική Βιομηχανία όπου ευρίσκεται το σύνολο σχεδόν της Βιομηχανίας της Ουκρανίας.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας υπόγραψε λοιπόν μόνο το 2% της Συνθήκης γιατί εκτός απο την οικονομική διάσταση του θέματος έτσι απόφυγε και τις κακοτοπιές που αφορούν ” τον συντονισμό και την ένταξη της Εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής Ασφαλείας με αυτες της ΕΕ” πράγμα που ίσως έφερνε τον κ. Πουτιν πιο κοντά στο Κιεβο.

Ο λόγος της μη υπογραφής των οικονομικών πρωτοκόλλων ειναι απλός. Τα προϊόντα της Ουκρανικής Βιομηχανίας απορροφώνται εις την Ρωσική αγορά και ειναι ακατάλληλα για τη Δύση ή μη επιθυμητά. Αν η Ουκρανία συνδεθεί οικονομικά με την ΕΕ οι Ρώσοι θα σταματήσουν τις εισαγωγές και η Ουκρανία θα χρεωκοπήσει άμεσα και οριστικά. Αυτό θα έχει σαν μια απο τις συνέπειες να γεμίσει η Βόρεια Ευρωπη Ουκρανούς οικονομικούς πρόσφυγες. Οι ολιγάρχες της Ουκρανίας το έχουν καταλάβει μαζί με τους Γερμανούς ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι οι σχέσεις με τους Ρώσους για αύτο η Γερμανία τους προσεγγίζει με πολλούς τρόπους. Μετα την επίσκεψη Σταινμαγερ-Ταρουτα, ο εκλεκτός της Γερμανίας κ. Κλιτσκο αποσυρθεί απο υποψήφιος Πρόεδρος της Χώρας υπέρ του ολιγαρχη ” Βασιλιά της Σοκολατας” k. Ποροσενκο,ο οποίος έχει καλές σχέσεις και με τους Ρώσους.

Η παρουσία των ολιγαρχων στην μέλλουσα Κυβέρνηση της Ουκρανίας ειναι η μονη ελπίς για τη Χωρα αυτή,δεδομένου οτι οι ολιγαρχες με ρεαλισμό θα εκμεταλλευθούν τις σχέσεις που έχουν με τη Ρωσία για να ηρεμήσουν και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δυο Χωρών που ειναι κυρία πηγή πλούτου τους.

Ταυτόχρονα η Γερμανία σε αγαστή συνεργασία μαζί τους θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές της σχέσεις και με την Ουκρανία και με την Ρωσία και θα αποφύγει έτσι τη συνεργασία με ακραία στοιχεία που ανασύρουν και παλιές δικές της μνήμες .

Οσο για τον υπόλοιπο Ουκρανικο Λαό θα πρεπει να αποδεχθεί τη λιτότητα μαζί με τη Νίκη της Δημοκρατίας. Τότε θα υπογράψει και το υπόλοιπο 98% της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *