Στις 22 Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κύριος Στάϊνμαγιερ επισκέφτηκε στο Ντόνετσκ της Ανατολικής Ουκρανίας τον κ. Σεργκεϊ Ταρουτα και έξω έγιναν διαδηλώσεις και ταραχές υπέρ Ρωσίας.

Το πρώτο ερώτημα είναι ποιός είναι ο κ. Σεργκεϊ Ταρουτα που αξίζει τόσο ώστε να μετακινηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Δύναμης για να τον επισκεφθεί; Και γιατί έγιναν ταραχές εξ αιτίας αυτής της επίσκεψης;

Ο κύριος Σεργκεϊ Ταρουτα ειναι ολιγάρχης. Είναι ένας από τους τέσσερις ολιγάρχες στους οποίους ανέθεσε η νέα Ουκρανική Κυβέρνηση το ρόλο Περιφερειάρχη. Είναι ο Περιφερειάρχης της περιοχής του Ντόνετσκ.

Η περιοχή του Ντόνετσκ , γνωστή ευρύτερα ως Ντομπας είναι η καρδιά της Βαρειάς Βιομηχανίας της Ουκρανίας, με ορυχεία, χαλυβουργεία, Μεταλλευτικά εργοστάσια και πολλές άλλες παρόμοιες παραγωγικές δραστηριότητες που συνιστούν το μεγαλύτερο μέρος της Οικονομίας της Ουκρανίας.

Ο πάμπλουτος κ. Ταρουτα, από τους κύριους επενδυτές και εργοστασιάρχες της περιοχής, αλλά επίσης παλαιός υποστηρικτής του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς του οποίου το Ντόνετσκ ήταν η ισχυρή κομματική του βάση, αλλάζοντας στρατόπεδο και υποστηρίζοντας τώρα τους αχυρανθρώπους της κυρίας Τιμοσένκο, αμείφθηκε με τη θέση του Περιφερειάρχη απο την οποία βέβαια θα φροντίσει για την αξιοποίηση των πολύ κερδοφόρων ορυχείων που ανήκαν στον υιο Γιανουκόβιτς ο οποίος τα εγκατέλειψε φεύγοντας με τον μπαμπά.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι οι ολιγάρχες που στήριζαν τον Γιανουκόβιτς στράφηκαν μετά από σαφώς υλική συμφωνία στη στήριξη των αντιφρονούντων και στην ουσία διορισμό Κυβέρνησης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Οι Ρώσοι , για να υπογραμμίσουν τις βλέψεις τους στην Ανατολική Ουκρανία , ενθάρρυναν τους Ρωσόφιλους κατοίκους της περιοχής σε διαδηλώσεις με συνθήματα “Ρωσία, Κριμαία,Ντόνετσκ,Δημοψήφισμα” ώστε να αντιληφθεί ο κ. Σταινμαγιερ την ιδιαιτερότητα της περιοχής.

Είναι τραγικό να διαπιστώνεται ότι μεγάλο μέρος της κατάστασης της δύστυχης αυτής Χώρας οφείλεται στις μάχες μεταξύ ολιγαρχών για την νομή του πλούτου της Χώρας, που ανάλογα με τα συμφέροντα, γίνονται Δυτικόφιλοι ή Ρωσόφιλοι.

Είναι απογοητευτικό όμως να αμείβονται με αναγνώριση από τον Υπουργό Εξωτερικών της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής Δύναμης.

Την ώρα που ο κ. Σταινμαγιερ νομιμοποιούσε τον κ. Ταρουτα, οι διαδηλωτές απ’εξω νομιμοποιούσαν την απόσχιση.

Share

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *